Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /srv/web/szteajkkarrier/index.php:2) in /srv/web/szteajkkarrier/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /srv/web/szteajkkarrier/index.php:2) in /srv/web/szteajkkarrier/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/web/szteajkkarrier/index.php:2) in /srv/web/szteajkkarrier/libraries/joomla/session/session.php on line 426

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/web/szteajkkarrier/index.php:2) in /srv/web/szteajkkarrier/templates/ajkkarrieriroda/ja_templatetools.php on line 44
A szakmai gyakornoki programról általában

A szakmai gyakornoki programról általában

A szakmai gyakornoki program során a kiválasztott hallgatóknak lehetõsége nyílik az adott fogadóintézményben 3 egymást követõ hónapban napi 8 órában dolgozni, és ezáltal valódi munkatapasztalatra szert  tenni.

Így megtörténhet az a csoda, amit a legtöbb pályakezdõtõl elvárnak, de csak keveseknek sikerül,  hogy a frissen szerzett diplomához szakmai tapasztalatot  is fel tud mutatni.

Arról nem is beszélve, hogy olyan kapcsolati hálót szerezhet, ami a késõbbi elhelyezkedés során is komoly segítséget nyújthat. Számos olyan volt gyakornokunk van, akinek   fogadóintézmény a  végzés után állást kínált.

 

Hogyan lehet egyszerre dolgozni és tanulni?

Komoly erõfeszítést kíván valóban, de a gyakornoki programban résztvevõ hallgatók mindig megkapják az egyéni tanrend lehetõségét, ami segíthet a megfelelõ idõbeosztásban. A programot pedig igyekszünk a szorgalmi idõszakra meghirdetni, így csak arra kell ügyelni, hogy munkaidõn túlra tedd az óráidat, és a vizsgákon már teljes erõbedobással  tudsz részt venni.

 

A szakmai gyakornoki program kiváltja a 6 hetes szakmai gyakorlatot?

Igen, ha a hallgató nem kíván ezzel a lehetõséggel élni, akkor be lehet számítani szakmai gyakorlatként is.

 

Hány helyre jelentkezhetek?

Ahány helyre jól esik. A pályázati rendszerünk ingyenes és egyszerû, így egyszerre több helyre is lehet pályázni.

 

Ha már részt vettem a gyakronoki programban, pályázhatok újra?

Igen, ha szeretnéd új területen kipróbálni magad, vagy szívesen visszamennél a volt intézményhez, pályázhatsz újra. 

 

Kapok valami fizetést a munkámért?

Ez a ROP. pályázat végeztével a fogadóintézmény és a hallgató közös megegyezésén alapul.

A program adta elõnyök a hallgatók visszajelzései alapján még jelentõsebb juttatás nélkül is megérik a befektetett energiát.

 

Mik ezek az elõnyök pontosan?

Valódi munkatapasztalat, amely nemcsak az elhelyezkedésben segít, de  késõbbi tanulásban is, hiszen teljes mértékben újra értékelõdnek, megelevenednek, értelmet nyernek a tanultak.

Olyan készségek elsajátításában is segít, amiket csak speciális helyzetekben, az iskolai inkubátoron kívül, adott szituációkban tudsz megtanulni. pl. problémás ügyfelek kezelése, felelõsség vállalása, fõnök-beosztott viszony kezelése. Önismereted nagymértékben bõvül.

Kapcsolatok, új ismeretségek.

Visszajelzés arról, hogy jó irányba haladsz-e. Segít eldönteni, hogy biztosan abba a szakirányba haladj-e tovább, amerre elindultál.

Egy Tanúsítvány a program teljesítésérõl, amit csatolni tudsz az önéletrajzodhoz.

 

Honnan vagyunk ebben olyan biztosak?

Minden évben készítünk felmérést a gyakornokok és a mentorok véleményét és tapasztalatait felhasználva. Mindkét csoport abszolút pozitív visszajelzései alapján bátran állíthatjuk a fent leírtakat. 

 

Karrier hírlevél
A feliratkozáshoz nem szükséges emailes megerősítés. Feliratkozásával Ön egyértelműen jelzi, hogy szeretne Karrier Hírlevelet kapni.

Szakmai gyakornoki program

Szakmai gyakrolat

ilotati incead inedvtel ipuge irooti