Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /srv/web/szteajkkarrier/index.php:2) in /srv/web/szteajkkarrier/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /srv/web/szteajkkarrier/index.php:2) in /srv/web/szteajkkarrier/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/web/szteajkkarrier/index.php:2) in /srv/web/szteajkkarrier/libraries/joomla/session/session.php on line 426

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/web/szteajkkarrier/index.php:2) in /srv/web/szteajkkarrier/templates/ajkkarrieriroda/ja_templatetools.php on line 44
ÁJK Karrier Iroda

ÁJK Karrier Iroda

Elérhetőségünk:

Cím: 6720 Szeged, Feketesas u. 28.

Telefon: 62/ 546 – 754 (6754 – mellék)

e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Ügyfélfogadás:                                                                  

Az ügyfélfogadás előzetes e-mail-en keresztül ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ) történő egyeztetést követően lehetséges!

Szolgáltatásaink:

  • SZ.GY.P. - 3 hónapos Szakmai Gyakornoki Program: valódi munka több mint 20 fogadóintézménynél a jogi kar hallgatói számára

  • Kötelező szakmai gyakorlati helyek közvetítése

  • Partnertalálkozók, előadások szervezése

  • Egyéni tanácsadás

  • Polgári Jogi Jogesetmegoldó Verseny és Activity szervezése

  • Aktuális állás- és gyakorlati helyek, pályázati lehetőségek a honlapunkon

  • Szimulációs terem  - II. em. 209.

Az Iroda története:

A Nemzeti Fejlesztési Terv és a Regionális Fejlesztési Operatív Program keretén belül támogatott ROP-3.3.1.-05/1-2005-12-0009/34 számú, „Projekt a szegedi joghallgatók gyakorlat-orientált képzésének elősegítésére” című program megvalósulásaként kezdte meg működését 2005 őszén az SZTE ÁJK Karrier Iroda.

Az iroda többet tud nyújtani, mint a nevéből következtethető pályaorientációs tanácsadást vagy karrierfejlesztést. Alapvető célunk a gyakorlat-orientáltabb képzés lehetőségének megteremtése, segítése, hogy a képzést követően az SZTE ÁJTK hallgatói nagyobb eséllyel és nagyobb tapasztalattal léphessenek ki a munkaerőpiacra.

Ennek érdekében az országban is egyedülálló szakmai gyakornoki rendszert indítunk el, amely során évente 30 fő jogász hallgató a régió különböző gyakornoki helyein három hónapos gyakorlatra pályázhat.

2007. első félévétől vették birtokba a hallgatók az ÁJK 209-es termében kialakításra került szimulációs termet, ahol a tantervi órák keretében a jogesteket eljátszva, a különböző szerepeket kipróbálva értelmezhetik a jogszabályokat és a különböző jogeseteket.

A partnertalálkozók szervezésével olyan fórumot kívánunk biztosítani, ahol a hallgatók a karon végzett és sikeresen elhelyezkedett jogászokkal találkozhatnak, fókusz csoportos beszélgetés keretében információt cserélhetnek.

Az együttműködő partnerek megválasztásával nem titkolt célunk, hogy a szimulációs terem és a szakmai gyakornoki rendszer által felkészültebbé tett hallgatóink a régió szellemi potenciálját erősítve, fiatal diplomásként a Dél-Alföldön helyezkedjenek el.

Az iroda célja, hogy a hallgatókkal folyamatos kapcsolatot tartson, és a kétoldalú kommunikációra építve a hallgatók igényeinek megfelelően alakítsa ki szolgáltatásait. Nagy szükségünk van a véleményetekre, tehát bármilyen ötlet vagy probléma esetén forduljatok hozzánk! Várunk benneteket!

Munkatársaink:

Dr. Visontai-Szabó Katalin

Dr. Vizkeleti Edit

Hrivnák Alexandra

 

Álláshírek

Karrier hírlevél
A feliratkozáshoz nem szükséges emailes megerősítés. Feliratkozásával Ön egyértelműen jelzi, hogy szeretne Karrier Hírlevelet kapni.

Szakmai gyakornoki program

Szakmai gyakrolat